divendres, 11 de febrer del 2011

XERRADA DE FERNANDO LALANA.


El dilluns 7 de Febrer va vindre l'autor Fernando Lalana a fer una xerrada als alumnes de 1r i 2n d'ESO perquè han llegit dos llibres seus, La Tuneladora i El asunto Galindo.


És un autor que escriu novel·les d'intriga. A ell les novel·les fantàstiques no li agraden. Quan tenia 14 anys va començar a escriure petits relats i als 20 anys novel·les.


Opina que la vida d'escriptor està molt bé i és molt recomanable, si et pots permetre viure només d'això. Té l'avantatge, per exemple, de poder estar a casa per si et necessiten. Si ell hagués d'elegir entre escriure i llegir, triaria llegir. Els seus beneficis són del 10% del que aconsegueix amb la venda dels llibres.


Ha guanyat 8 premis importants, quasi tots els primers anys que va començar a escriure, perquè va ser quan es va presentar a més concursos. El premi que més il·lusió li ha fet és el premi “Cervantes Chico”, que l'ha guanyat el 2010. Normalment escriu dos o tres històries alhora i per crear els personatges primer es basa en amics seus o se'ls 'inventa. Ha escrit moltes novel·les amb altres escriptors, i ha treballat amb més o menys 15 editorials. Té 106 llibres publicats i els llibres més llargs que idea li costen aproximadament 7 o 8 mesos d'escriure.




ARANTXA FERRANDO I MIRIAM GIMENO.