dijous, 3 de febrer del 2011

Las Lágrimas de Shiva


És un llibre de César Mallorquí de 240 pàgines i que va publicar l'editorial Edebé. El vam llegir a Lengua Castellana el primer trimestre.

Està ambientat al 1969 i va sobre un noi d'uns quinze anys que es diu Javier que viu a Madrid. Al seu pare li troben tuberculosi i envien el seu germà a viure amb els seus oncles de Madrid i a ell amb els seus oncles de Santander. Al principi li sembla malament però més tard va trobar interessant conèixer els seus parents de Santander. Quan arriba a Santander el va a recollir a l'estació de tren el seu oncle Luis i el portar fins la seva casa, que es deia Villa Candelaria, on coneix la seva tia Adela i les seves cosines Azuzena, Violeta, Margarita i Rosa.

Durant aquell estiu, ell i la seva cosina Violeta investiguen sobre Beatriz Obregon i el collar anomenat las Lágrimas de Shiva, que es pensaven que Beatriz havia robat. Però no va resultar ser ella la culpable sinó la seva serventa. Al final de l'estiu la mare del Javier i li diu que ja pot tornar a casa perquè el seu pare ja s'ha curat totalment de la tuberculosi.

L'últim dia, abans de pujar al tren que el portava a Madrid, la seva cosina Violeta li fa un petó i es diuen l'últim adéu.

La nostra opinió és que es tracta d'un llibre interessant i bastant divertit i fàcil de llegir perquè està fet per a nois i noies de la nostra edat.


Guillem, Agustí i Àlex.