dijous, 3 de febrer del 2011

LAS LÁGRIMAS DE SHIVA


LAS LÁGRIMAS DE SHIVA és un llibre que segons els alumnes ha tingut molt d'èxit. Aquest llibre tracta de la història d'un noi anomenat Javier. El seu pare estava malalt de tuberculosi i va haver de marxar a casa d'uns tiets, ja que el seu pare necessitava un temps per curar-se de la malaltia. La tieta es deia Adela i el tiet Luis. Tenien quatre filles, la Rosa, la Margarita, la Violeta i Azucena. Totes tenien nom de flors.
En la casa d'ells, que es deia Villa Candelaria, viuen diferents aventures. Allí havia viscut una avantpassada seva, la Beatriz Obregón. Ells estava promesa amb Sebastian Mendoza. Ell li va regalar un collar de robins i esmeraldes però ella va conèixer un mariner anomenat El Capiran Cienfuegos amb qui es va fugar i va deixar el collaret a un compartiment secret del seu escriptori. Al deixar plantat al seu promès, tots pensaven que l'havia robat, o directament no s'expliquen que va passar amb ella.
Ella va morir feia poc a Amèrica, per una malaltia. En Javier i la Violeta sentien una estranya olor de nards, i no sabien d'on venia. Un dia Javier es va anar a dutxar i a l'espill va rebre un missatge, hi posava un nom, Amalia. Ho va parlar amb la Violeta i junts van començar una investigació per descobrir d'on venia l'olor, qui era Amalia, i el passat de Beatriz. Després de bastants intents, van descobrir que aquella olor era el perfum que sempre utilitzava Beatriz i que Amalia era la seva donzella. Amalia els va explicar que Beatriz abans de marxar li va donar el collaret i li va dir que el tornés. Ella va decidir venjar-se dels tractes que havia rebut en aquella casa i no els va tornar el collaret. Així va aconseguir que tothom es pensés que aquella família eren uns lladres.
Va aconseguir venjar-se. Quan ja els havia explicat el que havia passat, els va donar el collar. Van decidir donar-lo als titets. Ells van tenir molta sorpresa i el van anar a tornar a casa de la família Mendoza. Els Mendoza no s'ho podien creure. Els van estar molt agraïts i els ho van perdonar. Com a recompensa, el pare d'en Gabriel va deixar que el seu fill sortís amb la Rosa. Al cap d'un temps es van casar i el collaret va tornar a la família Obregón, ja que va ser el regal que li va fer Gabriel a Rosa.
Va passar l'estiu i Javier havia de tornar a casa. Després de tot no s'havia avorrit tant com pensava, i entre ell i la seva cosina Violeta va quedar alguna cosa, un sentiment especial. La seva cosina per acomiadar-se d'ell li va fer un petó.

Silvia Torres i Miriam Carles