dijous, 3 de febrer del 2011

EL ORFANATO




El orfanato és una producció cinematogràfica espanyola de l'any 2007, dirigida per J.A.Bayona. Van començar a rodar la pel·lícula el 15 de maig de 2006 a Barcelona i Astúries i la van acabar deu setmanes després. La seua duració és de 1h i 40min i és de gènere dramàtic i de suspens. Els principals actors de la pel·lícula són els següents:

Belén Rueda: Laura
Geraldine Chaplin: Aurora
Fernando Cayo: Carlos
Montserrat Carulla: Benigna
Andrés Gertrudix: Enrique
Edgar Vivar: Balabán
Roger Princep: Simón

La pel·lícula tracta sobre Laura, una dona òrfena que de menuda va passar la seua vida a un orfenat. Ja adulta decideix tornar a aquell lloc on va créixer fins que la van adoptar i decideix remodelar-lo amb la intenció de rebre a nens amb discapacitats. El decideix inaugurar en honor al seu fill, que està infectat pel virus del VIH. Un dia el fill desapareix després d'una forta baralla amb la seua mare, provocada per coses que el nen s'imagina i no són reals. Segons ell, veu un nen anomenat Simón. Aquests jocs estranys porten al perill el fill de Laura (Simón és un noi que va viure a l'orfenat amb Laura i que va morir ''ofegat'' fa anys enrere per les burles dels seus companys, que es reien del seu rostre desfigurat).

Laura tracta de trobar el seu fill i, amb la recerca, descobreix l'enverinament de tots els seus companys d'infància per part de la mare de Simón i altres coses (per mitjà de fenòmens sobrenaturals).

Al final, Laura juga el joc de “fet i amagat”, per poder trobar el seu fill. Ella troba una habitació al soterrani la qual en el passat va pertànyer a Simon. Aquí és on Laura troba el cadàver del seu fill (pel que sembla el nen va quedar atrapat pels seus amics imaginaris i va morir). Laura es va suicidar per trobar-se amb el seu fill i cuidar a Simón i els seus amics.


Natàlia Mauri i Mercè Costa.