dijous, 3 de febrer del 2011

La nit que Wendy va apendre a volar


Andreu Martín (Barcelona, 1949) és especialment conegut com a autor de literatura policíaca i juvenil. Ha guanyat el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil (1989). Al 2007 va crear La nit que Wendy va aprendre a volar i va merèixer l'XIè Premi Bancaixa de Literatura Juvenil.

La Wendy era Mosso d'Esquadra, una nit estava de patrulla i ella i el seu company Roger estaven parlant i van trencar la seva relació i tot seguit tenen un avís d'un robatori i un assassinat. Quan arriben allí troben un home mort a l'entrada, la Wendy persegueix una possible sospitosa i en Roger entra a la casa. A la Wendy, perseguint la nena, li passen un munt d'experiències, quan de sobte tres homes emmascarats les pugen a una furgoneta i a ella la llencen al mar lligada a una màquina. Es va poder deslligar i va agafar un cotxe i va anar a la casa on la nena li havia dit que vivia.

Mentrestant, en Roger interroga les dones de la casa, i rep una trucada de la Wendy que li deia que fes cap a una adreça, que era on estaven els lladres. La Wendy persegueix els lladres pel bloc de pisos i fan cap a una casa d'un professor i allí els detenen.


Aleix: Este llibre és bonic perquè hi ha molta acció.

Josep: M'agrada, però crec que en algunes ocasions ha estat una mica rotllo.

Eva: El llibre ha estat prou bé, perquè explica una mica com és la vida que porten els policies.


Aleix, Eva, Josep