dijous, 24 de febrer del 2011

Xarrada sobre els problemes que comporta Internet

El dia 26 de gener, els Mossos d'Esquadra van venir a l'institut per informar als alumnes de 1r d'ESO i el 8 de febrer als alumnes de 2n d'ESO sobre els perills que comporta Internet. La xarrada la va fer un mosso d'esquadra que es deia Carlos Garcia Bonet.


Ens va comentar que hi han organitzacions que es dediquen a enviar virus, a modificar programes, etc. per saber el que dius o veus pel messenger o pel facebook; hi ha pàgines on poden entrar i n'hi ha d'altres que no.


Una cosa que no s'ha de fer mai és donar dades personals quan es poden fer bromes de mal gust. Ens va dir també que hi ha empreses que guanyen diners quan entres a una pàgina, i ens va advertir també de la tecnologia del mòbil i dels perills dels missatges de propaganda de la companyia.


Alguns dels alumnes als qui hem preguntat ens han dit que la xarrada no els ha agradat, perquè deien que era avorrida o bé perquè ja sabien aquestes coses. Més de la meitat ens han comentat que no faran molt de cas del que els han parlat i si en fan serà molt poc. De tota manera, cal estar alerta i tenir molta cura a l'hora d'accedir a certes pàgines o de fer públiques les nostres dades personals.


Sergi, Joan, Eva, Aleix, Josep