dimecres, 7 de maig del 2014

Viatge del Comenius a Alemanya.

- Quan vau marxar? El divendres dia 25 d’abril a les 8 del matí vam sortir de l'institut i en direcció a l'aeroport de Barcelona.
- Per quin motiu vau fer aquest viatge? Perquè vam fer un projecte Comenius amb quatre països (Noruega, Alemanya, Turquia i Bulgària) que tractava sobre l'aigua.
- Quant feia que estàveu planejant aquest viatge? Fa quatre anys es va intentar però finalment no es va aconseguir fins dos anys després. Aquest és l’últim viatge de tot el projecte.
- Quins alumnes vau anar? I quins professors? Dels alumnes hi vam anar Laura Caballé, Laura Llaó, Alexandra Lomora, Àlex Martí, Gemma Méndez, Nerea Favà, Jordi Sabater, Laura Mascarell i Anna Cabrera. Els professors que ens van acompanyar van ser Leo Pérez, Monique Velasco i Elizabeth Dolz.
- Quants dies hi vau estar? Hi vam estar cinc dies.
- Quins llocs vau visitar? Verden, Bremen, Prim, Fisher-Hude i Hamburg.
- Que és el que més us va agradar d'Alemanya? El paisatge, en general.
- Com era el vostre dia a dia? Ens aixecàvem i agafàvem el tren per anar a l'institut. Allí fèiem una reunió amb mestres i alumnes i ens deien el que havíem de fer.
Divendres: vam estar deu hores viatjant perquè es va trobar herba al motor de l’avió i el van haver de desmuntar. Ens vam perdre totes les activitats que es feien aquell dia.
Dissabte: vam visitar Verden i després van anar a l’October fest, que és una fira molt gran.
Diumenge: vam visitar Fisher-Hude i vam estar quatre hores esperant-nos en una cafeteria.
Dilluns: vam tenir assajos, vam parlar amb l’alcalde i a la nit vam fer la gala i una representació amb efectes especials i llums. Després vam celebrar una festa amb els alumnes d’Alemanya.
Dimarts: ens vam acomiadar i vam anar a Hamburg. Després vam agafar l’avió i vam tornar, vam arribar a les deu de la nit.
- Com era la gent d'allà? Saben parlar molt bé l'anglès, la seua pronunciació és molt més bona que la nostra i tenen més facilitat per parlar en anglès que nosaltres.
- On us vau allotjar? Cada alumne es va allotjar a casa d’una família diferent.
- Alguna anècdota per contar? Ens vam emportar tots roba de llana pensant que faria fred però justament quan vam arribar nosaltres va fer molta calor.
- Com era el temps a Alemanya? Normalment fa fred però quan vam anar va fer molta calor.
- Com és que vau anar vosaltres al viatge i no uns altres? Perquè a 3r d'ESO es va fer la mitjana de notes d'angles dels alumnes i llavors qui tenia més d'un 6,5 va fer un examen. Als 16 alumnes amb millors notes ens va tocar un viatge gratis (un a cada un dels països participants) i es van fer sortejos per veure qui anava a cada viatge. Aquest, com que era l'últim viatge, qui volia s'ho podia pagar i els altres anàvem becats. Una de les condicions que havies de complir per poder-hi anar era no suspendre moltes assignatures ni tenir cap comunicat d’incidència per mala conducta.
- Ha sigut una experiència positiva, la repetiríeu? Sí. Hem après moltes coses i ens agradaria tornar a fer el viatge.           

Donem les gràcies a Laura Caballé per la seua col·laboració.


Marina Baymakova, Júlia Mateos i Anna Alegre.