dimecres, 7 de maig del 2014

La didada de Sant Jordi a l'institut.

El taller de lectura va donar una aire diferent al vestíbul del centre

El dimecres 23 d'abril, diada de sant Jordi, l'Institut de Camarles va celebrar la jornada amb uns tallers que es van dur a terme després del pati. A les primeres 3 hores del mati es van fer les classes normals.



Els tallers que hi havia van ser els següents:
- Cinema: es van projectar algunes pel·lícules com ara El show de Truman, Rec 2...
- Herbari: els alumnes van sortir pel voltant de l'institut per veure les herbes que ens envolten, com el romer, la frígola... I en van recollir una mostra, que després van exposar al vestíbul del centre.
- Retallables romà: s'havien de retallar cartolines, montar-ho, i això et donava una figura romana.
- Arqueologia: en aquest taller, t'havies de ficar en la pell d'un arqueòleg, i havies de trobar objectes enterrats.
- Quizshow: en aquest taller, es feia un concurs de jocs en anglès, el teu equip et podia ajudar, i l'altre equip, amb els instruments del cotilló (bossa que es fa servir per cap d'any) havien de fer soroll perquè no puguesses sentir el que et deien els membres del teu equip.
- Jocs tradicionals: en aquest taller, es podia jugar per exemple a les birles.
- Pintura rupestre: els alumnes imitaven les tècniques amb les quals els homínids pintaven a les coves.
- Crêpes: es van elaborar crêpes de tot el que volies (formatge, xocolate, pernil...).
- Pancakes: en aquest taller s'elaboraven pancakes.
- Taller d'estels: es feien estels de molts models, i amb els colors que tu volies; després d'haver-los construït, van anar al pati i els van fer volar.
- Jardineria: aquí es van llevar les males herbes de l'enrada de l'institut, s'hi van plantar algunes plantes i flors i es van portar pedres blanques per guarnir-ho tot.
- Tecnologia i cinema: la finalitat d'aquest taller era veure un documental tecnològic.
- Taller de lectura: situat al vestíbul d'entrada, cadascú agafava un llibre i en llegia un fragment davant dels altres companys i professors; molts professors van recitar un poema davant de tohom. Els més llegits van ser Garcia Márquez, mort recentment, i Joan Vinyoli, de qui se celebra enguany el centenari del naixement.
- Decorem l'institut: es va continuar el mural fet amb rajoles de colors, es va completant el mosaic del pati de l'institut.
- Batucada: aquest taller va ser el que va fer més soroll de tot l'institut, ja que després d'assajar a l'aula de música, van anar pels passadissos fent un ritme amb tambors i poals de llauna. Va ser fantàstic!
- Plats del món: alguns alumnes van portar plats típics del seu país, i a l'hora del pati tothom qui ho volia, en podia tastar.
- Figures de filferro: els alumnes inscrits en aquest taller van fer una rosa amb un filferro, donat que era el dia de sant Jordi.

Després de dur a terme aquestes activitats, al gimnàs de l'instiut es va realitzar l'acte d'entrega dels diferents diplomes i premis. Així, es va lliurar un diploma a cada participant de les Proves Cangur (prova matemàtica que es va realitzar a l'Ametlla de Mar), un diploma i un lot de llibres als guanyadors del concurs literari Manuel Aznar (poesia i narrativa, en castellà i en català), i els trofeus dels jocs esportius que es van realitzar durant el 2n trimestre a l'hora del pati, on tots els alumnes de l'instiut podien practicar l'esport que ells volien, competint amb altres companys.

Va ser una jornada diferent i divertida, que esperem poder celebrar cada any.

Míriam Montero i Laia Ballesté.