dimecres, 14 de maig del 2014

Un pescador de Deltebre atrapa un exemplar de tauró pelegrí a Riumar

El pescador, que ha preferit no identificar-se públicament, ha explicat a aguaita.cat que sempre sol calar prop de la costa del Delta de l'Ebre, a la zona de Riumar i que "mai" havia atrapat un exemplar d'estes característiques. "No n'havíem vist mai un com aquest. Altres vegades hem vist dofins i altres tipus de taurons prop de la costa, però no com este", assegura.
L'exemplar pesava uns 90 kg feia mes d'un metre i mig de llarg. "Quan animals d'este tipus s'apropen tant a la costa és perquè venen a morir, a mi se'm va enganxar de casualitat i anava amb una puntona. Va pujar mort", relata el pescador.
A les xarxa han corregut ja força les imatges de l'efemèride i el mateix pescador n'ha confirmat la seua autenticitat. 
El segon peix més gran del món
Aguaita.com ha pogut contactar amb Javier Guallart doctor en ciències biològiques i expert en taurons, membre de L'elasmogrup , que es dedica a censar les captures i avistaments de taurons al llarg de tota la costa valenciana. Guallart ha confirmat a este mitjà que l'exemplar capturat pel pescador de Deltebre es tracta d'un tauró pelegrí. "No hi ha cap dubte. La forma de la boca és molt característica i també podem confirmar per les imatges que es tracta d'un exemplar mascle jove".
El tauró pelegrí és el segon peix més gran del món, després del tauró balena. S'alimenta de zooplancton, petits peixos i invertebrats.


 Maria Montesó, Sergi Simon i Agust Bertomeu