dimarts, 5 de novembre del 2013

Arias Cañete diu que no hi haurà més transvasament a l'Ebre


Imatge estreta de www.lamarfanta.com
El ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, va negar taxativament a la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) que estigui preparant nous transvasaments de l'Ebre.
Tot i que inicialment no estava prevista, Arias Cañete es va acabar reunint durant uns quinze minuts amb els portaveus de la PDE (Manolo Tomàs i Joan Antoni Panisello) després de clausurar la Jornada sobre la Tonyina Roja a l'Ametlla de Mar. Els antitransvasament li van voler fer explícit el seu desacord amb la forma que es va redactar el document del nou Pla de conca i les xifres de cabal ambiental que reserva per al tram final de l'Ebre, poc més de 3.000 hectòmetres cúbics anuals, per satisfer les demandes de regadiu aigües amunt. Arias Cañete, que d'entrada es va excusar tot assegurant que no coneix la negociació dels detalls tècnics de la proposta, va estar taxatiu, però en cap cas convincent per a la PDE.

Cañete va voler repetir el discurs oficial que porta dient durant els últims mesos amb una petita variació: si fa uns dies anunciava que el Pla Hidrològic de l'Ebre seria aprovat aquest novembre, el dimarts 29 d'octubre traslladava la data a "abans de finals d'any". Seria al "desembre", finalment, segons va transmetre als portaveus antitransvasament.

Laia Balleste i Míriam Montero