divendres, 1 d’abril del 2011

MÒBILS: novetats principals



El dia 21 de febrer de 2011 es va fer una fira internacional de mòbils a Barcelona, el Mobile World Congress, i ja és el sisè any consecutiu que se celebra. Aquest any es va batre el rècord d'assistents amb 60.000 persones. S'hi van aplegar unes 1.400 companyies que van presentar els nous productes que estan a punt de llançar al mercat: 'smartphones' ('mòbils intel·ligents'), 'tablets' (o pissarretes, portàtils ultralleugers de pantalla tàctil), aplicacions, tecnologies, accessoris...

El rècord d'assistents de la fira i el ressò mediàtic aconseguit (els mitjans internacionals n'han parlat molt) s'adiuen amb la importància creixent dels mòbils; uns mòbils que, com més va, més utilitzats són per connectar-se a Internet (en detriment dels ordinadors convencionals).
Les novetats principals són:

-Els mòbils amb 3D: de tots els productes presentats al Mobile World Congress, els més vistents, els que més atrauen el públic, són els aparells i les aplicacions mòbils. Enguany un dels productes estel·lars ha estat l'Optimus 3D, de la companyia coreana LG, l'únic mòbil que permet de visualitzar imatges en tres dimensions sense necessitat d'ulleres especials (la tecnologia 3D s'ha incorporat no fa gaire al cinema i a la televisió).

-Al mòbil Play Station: a la fira, també s'hi han presentat els mòbils ChaCha i Salsa, del fabricant taiwanès HTC, tots dos amb botó d'accés a la xarxa social Facebook; l'Xperia Play, de Sony Ericsson, a mig camí entre el mòbil i la videoconsola (incorpora un comandament molt semblant al de la PlayStation); i la 'pissarreta' de Samsung Galaxy Tab, de 10,1 polzades de longitud i 599 grams de pes (destinada a rivalitzar amb l'iPad d'Apple).