divendres, 8 d’abril del 2011

EL DEBAT SOBRE L'ENERGIA NUCLEAR

La crisi nuclear del Japó ha tornat a posar en marxa el debat sobre l'energia nuclear, també anomenada energia atòmica. Els danys causats en quatre reactors de la central nuclear de Fukushima, per la fuita de radioactivitat, han portat els governs a augmentar les mesures preventives.


La Unió Europea ha acordat de fer proves a les centrals nuclears per a avaluar els problemes en cas de terratrèmol o d'inundació. El govern alemany ha aturat temporalment les set plantes nuclears més antigues, i el govern espanyol ha demanat al Consell de Seguretat Nuclear de revisar-les totes.


La gent es pregunta si el que ha passat al Japó portarà a un futur sense energia nuclear. Aquest fet pot ser la fi de l'energia nuclear i aquesta vegada el món ha vist ben bé que no és una energia prou segura.


Les energies renovables, vistes com una alternativa del petroli, encara no tenen prou pes. Això ha fet que l'energia nuclear sigui més important, perquè la demanda mundial d'energia no ha parat de créixer.


Avantatges de l'energia nuclear: aquesta energia contribueix a limitar l'escalfament d'energia del planeta, redueix la dependència del petroli, un terç de l'energia europea prové de l'energia nuclear, la relació entre la quantitat de combustible utilitzat i l'energia obtinguda, un estalvi en transports i de residus...

Inconvenients de l'energia nuclear: hi ha més perills que no pas guanys, la generació de residus nuclears i la dificultat per gestionar-los ja que passen molts anys fins que perden la seva radioactivitat i perillositat, perjudica el canvi climàtic perquè la principal font d'emissions és el transport per carretera.


Arantxa i Miriam