divendres, 1 d’abril del 2011

7000 MILIONS DE PERSONES AL MÓN

Actualment la població mundial és de més de 6.000 milions de persones, però enguany arribarà als 7.000 milions, segons les previsions del Departament d'Afers Econòmics i Socials de l'Organització de les Nacions Unides (ONU).

Més encara: l'ONU pronostica que el 2045, encara no d'aquí a trenta-cinc anys, el món tindrà 9.000 milions d'habitants, tres vegades més que no els que tenia el 1960 (fins aleshores la població havia anat augmentant a un ritme més moderat).

Naturalment, aquestes tendències poblacionals són presents en el debat sobre els desafiaments principals que el món té plantejats: reduir la pobresa, protegir el medi, disposar de prou recursos naturals per a assegurar les necessitats bàsiques de la gent.

Nosaltres pensem que hi ha uns grans desajustos de població al món. Els països asiàtics tenen un índex de natalitat molt alt i de mortalitat baix; en canvi, els països africans tenen un index de natalitat i de mortalitat alts. A Europa, la natalitat és baixa i la mortalitat també. Pensem que als països asiàtics s'haurien de posar uns límits de naixements, ja que naixen moltes persones i no en moren tantes.


Joan i Sergi