divendres, 12 de novembre del 2010

Els joves i els ciclomotors


Fa anys, quan els joves complien catorze anys, podien traure's el carnet de conduir ciclomotors, que no és considerat vehicle de motor.

Al setembre d'enguany, 2010, se'ls ha acudit aprovar una llei absurda: que has de tindre quinze anys per a traure-te'l. L'han posat perquè pensen que amb catorze anys no es té prou seny per a conduir un ciclomotor.

Aquestes motos no són considerades un vehicle de motor, ja que tenen quaranta-nou cenimetres cúbics. En realitat, els ciclomotors no haurien de passar de 45 km/h. Els jóvens tenen moltes ganes de ficar-se un trucatge i instal·lar-se aparells il.legals, com ara neons,matrícula al parafang de darrere, tubs, carburadors, blogs… que són complements il·legals, perquè si els para la policia els poden multar amb una sanció greu.

Aquetes motos no poden circular sense casc, han d'anar amb assegurança obligatòria ,amb un carnet. No poden portar a ningú al darrere, ja que són menors de 18 anys. També han de passar una ITV obligatòria en què no poden passar de 45 km/h, han de portar la matrícula visible, no es poden porta neons, has de portar un silenciador perquè no et faci molt de soroll el tub, etc.

Aquests ciclomotors són bastant cars, te poden costar, per exemple això:
BETA DE CROSS: de 2000 a 3000 euros.
BETA SCOOTER : de 2000 a 2500 euros
YAMAHA DE CARRETERA : de 3000 a 4000 euros .

En general, aquests vehicles van molt bé per si t'has de moure per una gran ciutat o un poble, perquè no gasten molt ja que no corren tant.

Didac i Aitor

1 comentari:

Anònim ha dit...

no sabeu lo k dieu una beta de cross pot costa fins uns 3800 € avore si vos poseu al dia!!