divendres, 19 de novembre del 2010

ELS JOVES I ELS MÒBILS



Està comprovat que els joves que utilitzen en excés els mòbils són més insomnes i pateixen estrès de fatiga. La major part d'estudiants d'ESO disposen del telèfon mòbil, gran part d'ells no han participat en la seua compra. Cada cop comencen a tenir mòbils abans.

Segons un estudi recent, el 92,27% dels estudiants d'ESO tenen mòbil. El 59,81% dels joves s'han gastat menys de 100€ per a comprar-lo i gairebé no tarden dos anys en renovar-lo.

El percentatge de noies que tenen mòbil és més alt que el dels nois, i normalment tenen dispositius més cars. El 80,42% dels joves no ha participat en la seua compra i només el 46,96% sap quant costa el mòbil. En aquest cas, són els nois els que participen més en la compra del seu mòbil i les noies només en un 11,97%.

Els espais web que visiten a través del mòbil són els de tipus personal. Els joves es poden agrupar segons si són més digitals o menys:

-Els joves “online” són els més digitals.

-Els joves “potencialment online” no estan gaire familiaritzats amb Internet.

-Els joves menys digitals són els “offline”, no acostumen a utilitzar mòbil, Internet ni ordinadors.

Finalment, l'estudi adverteix que cal conscienciar els joves sobre l'ús excessiu dels mòbils, ja que pot portar riscos per a la salut, problemes cognitius i d'atenció.


Arantxa i Miriam.