dijous, 18 de novembre del 2010

ELS JOVES I L'ALIMENTACIÓ.


Avui en dia malauradament hi ha molts problemes amb l'alimentació dels joves, la qual cosa produeix certs canvis en la nostra vida, a nivell de salut i en alguns casos sociables. Alguns d'aquests casos són:

ANORÈXIA i BULÍMIA

L'anorèxia és la falta de gana a causa d'un trastorn nerviós o psicològic. Un de cada tres catalans pateixen de bulímia o anorèxia: 32.480 són estudiants (21.750 dels quals són alumnes d'ESO i batxillerat). La major part d'afectats són dones, però hi ha alguns casos que també són homes.

La conclusió mostra un increment de l'anorèxia i la bulímia d'un 3% en un any, que afecta tant joves com adults. Es converteix en la tercera malaltia crònica més freqüent a l'adolescència. En la majoria de casos, els joves han rebut tractaments intensius.

El cost d'un tractament per a la gent afectada pot oscil·lar entre 1.100 i 3.900€ al mes.

Hi ha hagut un associació que ha denunciat la disminució del nombre de places hospitalàries.

OBESITAT

L'obesitat o adiposi és la condició del cos en la qual la quantitat de greix acumulat comporta risc per a la salut, reduint l'esperança de vida per a l'individu. L'obesitat pot ser una causa de mortalitat.

La cultura recent dels països occidentals ha presentat com a model més desitjable la de la figura humana prima i aquest concepte s'ha difós àmpliament en totes les arts i en la publicitat i ha provocant uns efectes psicològics adversos en les persones amb excés de pes o obeses. Han aparegut associacions d'obesos que han reaccionat contra el que consideren una pressió contra la seua condició i reivindiquen la normalitat de l'obesitat.

Les causes principals de l'obesitat són:

  • Nutrició desequilibrada: Les calories ingerides superen les consumides i hi ha una acumulació del greix.

  • Manca de suficient exercici.

  • Predisposició genètica: hi ha una altra correlació entre obesitat de pares i fills.

  • Determinades malalties, com l'hipotiroïdisme.

  • Ansietat, que causa desordres nutritius.

    Miriam Carles i Mercè Costa

1 comentari:

Leo ha dit...

Hem de pensar que les images de televisió no són reals i no podem intentar agafar uns models que han estat "retocats" informàticament, o que simplement és gent que es dedica exclusivament al seu físic. La millor cosa és cuidar-se i fer esport... i sobretot ser feliç!!!