dimecres, 4 de desembre del 2013

Visita a l'IRTA, un centre de cultius marins


El passat dijous dia 29, els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat que fan Biologia van anar a la Ràpita al centre de cultius marins IRTA (Institució de Recerca i Tecnologia Agroalimentària) acompanyats dels professors Laia Mestres, Rafa Carbonell, Carme Sabater i Lluís Flavià.
Era una jornada de portes obertes amb l'objectiu de conèixer el centre, el que fan i el que s'investiga. Hi van anar amb quatre cotxes particulars. En arribar el primer que van fer va ser visitar una petita exposició amb aquaris amb els peixos que crien, com els ostrons, i tres lupes binoculars on podien mirar l'aliment dels peixos. Després els van passar un audiovisual amb imatges del centre i del que feien, les instal·lacions de cria, els peixos que fan de reproductors i els diferents laboratoris que hi ha. Finalment, els van explicar tot el que es feia allà: cria de peixos i mol·luscs, anàlisi d'aigües, anàlisi de plàncton...
Els alumnes ho van trobar molt interessant i van aprendre moltes coses, fins i tot Laia, i potser a algú se li va despertar el cuquet per anar a treballar allà.


Marina Baymakova, Stefania Lungu i Sara Gutiérrez.