dijous, 14 de març del 2013

Les corrides taurines d’Alfara de Carles s’obren camí entre partits polítics catalans

Ara s'han posat els polítics enmig del tema de les curses de bous i els correbous. La meva opinió es que els polítics i els antitaurins no s'hi haurien de ficar perquè no els implica en res ni els importa res.
Les curses taurines són una tradició de tota la vida. Fa centenars d'anys que es practiquen i no s'han queixat mai que l'animal pateixi. Ara es fiquen amb els bous perquè no tenen altra feina a fer que molestar i fixar-se amb coses insignificants. Com per exemple, els antitaurins esmenten barbaritats dels correbous, que els bous cerrils o encalaixonats els tanquen dins d'un calaixó a fosques sense cap llum, que se'ls tapa els ulls, que se'ls claven taxes a les peülles, TOT AIXÒ ES MENTIDA!
També opinen sobre el bou embolat i diuen que el foc els fa cecs que per això, quan veuen a alguna persona el bou l'envesteix. Un ramader no portaria un animal perquè li fessin mal. Les boles de foc les porten a 2 pams de distància de les banyes i del cap, cosa que evidencia que no els pot cremar mai.
Nosaltres ens podríem posar amb els castellers, que sí que sabem que els nens i les persones sofreixen, perquè han mort alguns nens al caure de dalt dels castells però no ens hi fiquem.


Josep Princep