dimarts, 11 de febrer del 2014

El fort vent provoca diversses destrosses a les Terres de l'Ebre

Informació i fotos: lamarfanta.blogspot.com

El fort vent que el dilluns dia 10 va estar bufant a les Terres de l’Ebre va provocar algunes destrosses de consideració. La més destacada ha estat la caiguda d’un mur de separació entre l’estadi municipal de Tortosa i l’Institut Joaquim Bau, que ha obligat la Policia Local a senyalitzar l’àrea afectada. La principal conseqüència d’aquest incident va ser la suspensió dels entrenaments d'aquell dilluns a la tarda, tot i que les classes a l’institut se van poder fer amb normalitat. De fet, la mateixa Protecció Civil de la Generalitat va decidir suspendre totes les activitats extraescolars a l’exterior, a causa de l’episodi de forts vents. Segons MeteoTortosa.cat, la ràfega màxima va ser de 82,1 quilòmetres per hora i es va produir sobre les 11.38 hores.

També a Tortosa, tant la policia local com la brigada municipal han hagut d’actuar per retirar branques caigudes i alguns contenidors bolcats en carrers. De fet, l’Ajuntament havia fet una crida a vianants i conductors a transitar amb molta precaució. I és que el temporal també va provocar danys en algun edifici. Una de les destrosses més espectaculars ha estat la caiguda d’un fals sostre en un passatge que uneix el carrer Travessia de Jerusalem amb l’avinguda de Remolins.

D’altra banda, la carretera N-340 va estar tallada en ambdós sentits de la marxa durant tot el migdia, a causa d’un camió que va bolcar a l’altura de Calafat, entre l'Ametlla de Mar i l'Hospitalet de l'Infant. El trànsit va haver de ser desviat per l’autopista AP-7, però la situació es va poder normalitzar a l’N-340 poc abans de les quatre de la tarda. Poc després, però, a la nova variant de l’Aldea, va bolcar el remolc d’un camió i això va obligar a desviar el trànsit per l’antiga N-340, que travessa el nucli urbà de la població.

En aquella mateixa tarda es van registrar ratxes que van arribar als 108 km/h al Perelló, 91 km/h a Tarragona, 86 km/h a Alguaire o 78 km/h al Vendrell, i el telèfon 112 va atendre 54 trucades d'emergències.
Laia Ballestè
Miriam Montero