dijous, 31 de gener del 2013

ELS JOCS DE LA FAM


El que en el passat van ser els Estats Units, ara s'anomena Pànem. Un fastuós Capitoli exerceix un control rigorós sobre els dotze districtes que l'envolten i que estan aïllats entre si. Cada districte es veu obligat a enviar anualment un noi i una noia entre els dotze i els divuit anys perquè participin en els Jocs de la Fam, un retorçat càstig per un aixecament que va tenir lloc en el passat. Són un esdeveniment retransmès per televisió per tot el país en el qual els “Tributs” han de lluitar entre si fins que només quedi un supervivent. Katnis Everdeen (Jennifer Lawrence), una jove de setze anys, decideix substituir la seva germana en els jocs; però per a ella, que ja ha vist la mort de prop, la lluita per la supervivència és la seva segona naturalesa.
La Katniss és escollida juntament amb Peeta Melak (Josh Hutcherson), un noi que l'estima des de petita i tots dos han de competir amb altres tributs professionals, que actuen amb crueltat. Ella creu que la seva història d'amor és un truc per aconseguir el favor de l'audiència i segueix el corrent, però els seus sentiments es compliquen en conviure més amb el Peeta. Acaba decidint que vol trencar les regles dels Jocs i amenaça amb suïcidar-se per no guanyar, forçant així el Capitoli a canviar les regles de manera temporal. Llavors pot tornar a casa i afrontar què hi ha del cert de l'amor amb Peeta.

Aquesta pel·lícula ha tingut un gran èxit en el públic juvenil, té un argument similar al de la saga de vampirs Crepuscle i la de Harry Potter. Després que els tributs marxen del seu districte es passen moments de tristesa per la separació de les dos germanes. Conté diversos moments d'intriga i nerviosisme. En una escena en la qual només queden els dos protagonistes, Katniss i Peeta, i l'ultim tribut, a part d'ells, que pertany al condat primer, lluiten per sobreviure ja que unes estranyes criatures gegantines intenten devorar-los i es passa una mica de por. Personalment creiem que es una pel·lícula bastant interessant, molt bona i la recomanem a totes les persones que els interese.


Fàtima Falcó i Mariana Montoya