divendres, 22 d’octubre del 2010

Ordinadors a les aules

     L’institut de Camarles, com la resta de centres públics de secundària de les Terres de l’Ebre, s’ha incorporat al projecte eduCAT 1x1, ordinadors a les aules. Això permet l’accés i desenvolupament de les Tecnologies de l’Aprenentatge i el Coneixement (TAC). La voluntat del Departament d’Educació és estendre el model eduCAT 1x1 a tots els centres de secundària.
     Aquest curs 2010/11 és l’alumnat de 1r i 2n d’ESO el qui ja rep les classes amb aquesta nova eina. Les famílies han hagut d’adquirir els microordinadors portàtils i el centre ha hagut d’adequar les aules d’aquests nivells per tal de fer possible processos d’ensenyament i aprenentatge que facin un ús intensiu de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació).
     El projecte eduCAT 1x1 té com a objectiu primer dotar alumnes –i en la mesura del possible, també docents– amb ordinadors personals de deu polzades i equipar adequadament les aules, tot garantint la seua connectivitat a Internet. D’aquesta forma, es vol facilitar l’ús de llibres de text en format digital.
     La realitat d’aquestes primeres setmanes, però, és que encara som lluny d’un funcionament normalitzat i òptim de tota la infraestrucura necessària. Les dificultats en la connexió a Internet, en l’accés als continguts digitals de l’editorial o altres complicacions tècniques, fan que ens haguem d’esperar encara per a fer una valoració totalment positiva de la innovació que s’ha realitzat. De tota manera, sembla que el que sí que està valorat força positivament per part de professors i alumnes és el fet de poder disposar d’un canó de projecció i d’una pissarra digital interactiva a cada aula implicada, la qual cosa dóna força possibilitats i facilita la tasca docent.
     Cal tenir present que el desplegament d’aquest projecte és d’una enorme complexitat, tant pel que fa a la magnitud de recursos que mobilitza, com pel que fa als requeriments tècnics i a la renovació didàctica que comporta.
     Des del centre, els alumnes de l’optativa Fem una revista -que hem inaugurat enguany aquest bloc- hem elaborat una enquesta a professors i alumnes sobre aquest tema, els resultats de la qual els podreu consultar quan aparegui el nou número de Calla. La revista que parla per tu, pels volts del febrer, i que serà repartit a les famílies.
     Per part de l’equip directiu del centre, es queda a la disposició dels pares per a tots aquells aclariments addicionals que es puguen donar.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Som Joan i Sergi i fem aquest comentari amb l'objectiu que la gent comente i done noves idees per a la revista.
Us esperem!

Anònim ha dit...

Per a mi, la instal·lació de les pissarres digitals ha estat el millor.