dijous, 18 de febrer del 2016

VISITA AL CONSORCI D'AIGÜES DE TARRAGONA

El divendres dia 12 de febrer alguns  alumnes de 4t, dels itineraris científic i tecnològic, juntament amb les professores Feli i Lidón, vam fer una sortida al Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT).
Allí ens van passar un vídeo sobre el cicle de l’aigua, del funcionament de la planta i de la seva evolució durant els anys.

La Núria, la nostra guia, ens va ensenyar les vàlvules que s'utilitzaven a l'antiguitat però que actualment es trobaven exposades com a monuments històrics.

Tot seguit, vam fer un trajecte per tota la planta mentre observàvem les diferents parts i el que feien a cada una. 
A continuació, vam veure la bassa artificial d'aigua crua, que s'omplia a la nit i es buidava durant tot el dia. Aquesta aigua passava per altres fases en les quals es desinfectava i es potabilitzava utilitzant carbó i clor.
Finalment, vam fer un recorregut per una part on estaven exposats els tubs que s'utilitzaven feia temps per transportar l'aigua i ens va explicar que l'anomenada ''torre d'aigua'' s'utilitza per regular la intensitat de circulació de l'aigua pels tubs (omplint-se i buidant-se segons la quantitat d'aigua circulant).
A part d'això, també ens va contar que la planta d'aigua és simètrica i que n’apaguen la meitat  a l'hivern, quan hi ha menys consum. 
Abans de tornar a l'institut ens van regalar una bossa amb diverses coses: un bolígraf, una ampolla d'aigua, caramels, etc.