dimarts, 29 d’octubre del 2013

El rebuig al Castor treu al carrer 6.000 persones


El diumenge 6 d'octubre, unes 6.000 persones se van manifestar a les Cases d'Alcanar, al Montsià, contra el projecte Castor després de la crisi sísmica que va desencadenar.
La mobilització va recórrer el passeig marítim de les Cases d'Alcanar des de la platja dels Estanyets fins al port. Allí es va llegir el manifest en el qual es va exigir "el tancament definitiu i el desmantellament final" de les instal·lacions del Castor i es va instar a l'empresa Escal UGS a aportar les dades que siguin necessàries per poder buscar una solució a l'activitat sísmica o evitar l'augment de la intensitat dels terratrèmols.
La lluita contra aquest projecte va començar al 2007, tot i que era poca la gent que opinava que podia ser perjudicial per al medi ambient en algun moment. Ara, la clau està que abans, quan els afectats anaven a les administracions els amagaven el cap davall de l'ala i no els feien cas. En canvi, aquesta vegada, la gent, les administracions i l'empresa miren cap a les nostres terres.
Des de meitat de mes d'octubre els sismes pràcticament han desaparegut o, si n'hi ha hagut, han estat de poca magnitud (entre 1 i 2 a l'escala de Richter).


Laia Balleste
Míriam Montero