dijous, 22 de novembre del 2012

Estat actual de la Cooperativa de l'Aldea

La Cooperativa de l'Aldea (Baix Ebre) treballa en la confecció del pla de viabilitat per als creditors sense la pressió de terminis judicials. Segons ha explicat la presidenta de l'entitat, Montserrat Llosa, l'administrador concursal i el jutge han vist amb bons ulls deixar un marge més ampli i indeterminat de temps a la nova junta directiva, que preveu presentar el document a principis de l'any vinent. 

Amb més de 7,1 milions de deute acumulat i 4,7 milions d'euros en comptes bancaris dels socis entrampats, la presidenta s'ha mostrat optimista pel rumb productiu actual de l'entitat. Segons ha precisat, la nova junta ha pogut planificar i posar en producció -"tot i que en el cas de molts conreus fèiem tard"- per a la campanya d'hivern totes les finques arrendades que treballa. També s'ha concertat l'enviament de tres camions d'enciam a França i a principis d'octubre van contractar un nou director comercial.

Però la gran assignatura pendent que ha de certificar la recuperació de l'entitat passa, tal i com el primer pla de viabilitat elaborat fa uns mesos va apuntar, per l'increment de les hectàrees de producció amb retorn dels pagesos i productors locals a l'entitat, així com la captació de nous de les poblacions veïnes. "Han vingut pagesos ja. Hi ha una il·lusió renovada amb la nostra gestió", va explicar Llosa, que tot i això ha hagut de reconèixer, però, que molts dels productors locals estan ja "jubilats" i la resta "volen veure resultats" abans de comprometre's.

Informació extreta de www.ebredigital.cat.   

Publicat per Arnau i Roger.

1 comentari:

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.