divendres, 3 de desembre de 2010

Els joves i l'alcohol


Fumar és cada cop més car, fumar cànnabis també; en canvi el costum d'agrupar-se a l'entorn d'unes ampolles d'alcohol barat és cada cop més estès entre els joves. Aquesta pot ser l'explicació de les dades sobre consum de drogues entre la població de Barcelona, que es van fer públiques pel juny d'enguany a El Periódico, que dibuixen un panorama d'un consum preocupant de begudes alcohòliques, consum que es contraresta amb un descens significatiu de les drogues que es fumen.

L'estudi de l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha preguntat a nois de segon i quart d'ESO, amb edats de 14 i 16 anys, corresponents a 46 centres d'ensenyament. Segons les seues respostes, un 47% de les noies de 16 anys recorda haver-se emborratxat una vegada durant l'últim any, mentre que el resultat entre els nois de la mateixa franja és del 43%. Pel que fa als de segon d'ESO, el percentatge baixa fins al 14,5% entre els noies i el 13,8% els nois.

Nosaltres pensem que aquestes dades poden variar segons el lloc on ho pregunten. Aquí, a les Terres de l'Ebre, segurament seria més o menys igual que en aquesta enquesta, però hi ha llocs on els resultats serien molt diferents. També volem afegir que els joves que tenen aquesta edat no veuen el perill fins que no els passa alguna cosa greu.