dimecres, 14 de maig del 2014

Ironcat a l'Ampolla

El passat dissabte 10 de maig es va celebrar a l'Ampolla l'11a edició de l'Ironcat, triatló distància Ironman que se celebra a Catalunya i que acull el Campionat de Catalunya de llarga distància.
Imatge extreta de google.es
 va haver gran expectació generada en aquesta onzena edició, amb molta participació estrangera, triatletes bons i no massa coneguts i amb un ampli marge de favorits o possibles guanyadors de la prova i també del Campionat català.

El txec Jarda Brynda es va encarregar de liderar la prova des del sector de natació, una disciplina en la qual sempre que hi ha participat ha superat sense problemes. Per darrere dels llocs davanters, es començava a definir la lluita. Els anglesos Osbomme i Schneider presentaven la seua candidatura al triomf; també els espanyols Adell i Vidal, mentre que la lluita pel campionat català es donava entre Sànchez, Mayoral i Pallarés.

Després d'una natació sense problemes, ràpida, els triatletes van afrontar el sector de ciclisme, enguany molt ràpid ja que les condicions climatològiques van ser bastant favorables (poc o escàs vent, encara que sí molta calor). Durant el sector ciclista poc van canviar les coses i els favorits a la victòria no van fer més que reafirmar la seua candidatura. Així, el txec Brynda es mantenia líder, amb lleuger avantatge sobre els dos anglesos, Osbomme i Schneider, i sobre els espanyols Adell i Mayoral .
Imatge extreta de: Sport.es

A poc a poc s'anava definint la cursa, els favorits es deixaven veure i ningú estava disposat a cedir. Els llocs de podi semblaven clars, també els del campionat català, però uns últims quilòmetres d'infart canviar la prova per complet: el txec Brynda era avançat per Osbomme al km 37 de la marató, després de liderar tota la prova durant gairebé vuit hores i mitja, i es va alçar finalment amb el triomf en la prova, mentre Brynda acabava segon. Per darrere, Adell, com a primer espanyol i completant el podi. Osbomme va guanyar la prova amb un espectacular temps de 8.48 h.

En fèmines, Anne Parthemore s'alçava amb la victòria amb un gran temps de 10.09 h, seguida de l'espanyola Sara Fernández i de Diana Bawer, guanyadora l'any passat. Cal destacar l'alta participació d'aquesta edició i el gran nombre de finishers, fins a 225, possiblement l'edició amb més finishers de les onze disputades fins al moment .

L'Ampolla va gaudir d'una participació de moltes persones que s'encarregaven de parar el trànsit, d' aportar aliments i begudes isotòniques als triatletes.