El passat dijous 18 d'octubre, els alumnes de batxillerat de ciències pures vam anar a Batea (Terra Alta) amb el motiu de conèixer el procés de producció de vi. A les 9:00 h vam marxar i en arribar a Batea els va rebre el senyor Francisco Tarragó Ferré, l'avi d'una alumna, que ens va portar a la cooperativa vinícola de Batea.
Un cop allí, una enòloga ens va ensenyar les instal·lacions del recinte, ens va mostrar tots els llocs on s'elabora el vi, des que entra amb un tractor fins que surt embotellat per al transport amb un camió. Una de les coses mes curioses va ser veure l'envasat del vi, molt enginyós i divertit. Finalitzada l'explicació a la cooperativa, i havent vist així el procés artesanal d'elaboració del vi i vinagre, ens va ensenyar com cremar una metxa de sofre, perquè el vi es conservi, i vam recol·lectar una mica de raïm.
A les 14:00 ja érem a casa, va ser una sortida molt profitosa en la qual vam aprendre moltes coses, la recomanem, ja que és molt lúdica i veus coses molt interessants sobre el procés de fabricació del vi, un complement de la taula de molta bona presentació (alumnes de 1r de batxillerat: Sílvia Torres, Marc Serral, Cayla Barry, Carol Ceban i Laura Pujol).
Article publicat per Roger i Cristian.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada