dijous, 31 de gener del 2013

El hòbbit


Pel·lícula 3D: El hòbbit: un viatge inesperat. AKA: El hòbbit: Part 1. Direcció: Peter Jackson. Any: 2012. Durada: 169 min. Gènere: Fantàstic, aventures.

El hòbbit: un viatge inesperat és la primera de les tres parts de l'adaptació al cinema de la popular novel·la de J. R. R. Tolkien. La història està ambientada a la Terra Mitjana, 60 anys abans de El Senyor dels Anells.

L'aventura explica el viatge de Bilbo Bolsón, que es veu arrossegat a una èpica recerca que el portarà a reclamar el regne que anys enrere van perdre els nans a mans del temible drac Smaug. El mag Gandalf convenç Bilbo per acabar formant part d'un grup de 13 nans liderats per Thorin Escut de Roure. El seu viatge els portarà al seu castell, a través de terres perilloses infestades de trasgos, orcs i huangos mortífers, així com d'una misteriosa i sinistra criatura coneguda com El Nigromante. Encara que es dirigeixen a la Muntanya Solitària, els personatges primer hauran d'escapar dels túnels dels trasgos, on Bilbo coneixerà Gollum. Bilbo s'apoderarà del "preciós" anell de Gollum, un anell que té uns poders que mai us podríeu imaginar.

Nosaltres trobem que és una pel·lícula amb molta acció, no tanta com les d'El senyor dels anells. Com que es tracta d'una trilogia, la majoria de la gent s'ha quedat en les ganes de saber com acaba i això ens ha decebut una mica. Haurem d'esperar la propera entrega.

Marc Tarragó i Efrén Bó.